Kund övermannade rånaren – Göteborg

Upplevde lite vardagsdramatik idag.

På väg ut på lunch idag såg jag en kille springa utanför banken och ropa ”Stanna då!” efter någon som var utom mitt synhåll. Blev lite nyfiken vad som hade hänt och slogs av tanken att det kunde ha varit ett rån (inte speciellt ovanligt nu mer tyvärr) men eftersom killen såg ut som en vanlig civilist kändes det som det måste varit nått annat.

Efter nån minut dök första polisbilen upp och följdes strax av ett antal fler.

Kollade GP efteråt och såg att det tyvärr varit ett rån, men för ovanlighetens skull var killen jag sett (Viktor Byhr) en livs levande hjälte som sprungit ikapp och tagit fast rånaren!

Kund övermannade rånaren – Göteborg – www.gp.se.

Det måste krävts mycket stake för att göra det han gjorde och han förtjänar all heder! Trodde aldrig att jag skulle uppleva nått sådant civilkurage i Sverige. Han hade dessutom huvudet kallt och ingrep när det inte riskerade någon annan. Kanske satte han stopp för en lång rånarkarriär, och förhindrade att det skapas många fler brottsoffer. Jag vet att polis inte gillar att någon gör deras jobb och att de alltid rekommenderar att man ger efter för kriminella men om fler reagerade som honom hade fler tänkt efter före de rånar och även känt att de det gör inte är ok.

Kameror och säkerhetssystem kan inte ersätta människor, det är socialt engagemang  och kontroll från medmänniskor som är grunden för ett civiliserat samhälle.

Annonser

One thought on “Kund övermannade rånaren – Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s